torsdag den 17. september 2009

Enkelt... men ikke SÅ enkelt

OK, efter en kort afstikker til en historisk begivenhed, vender vi nu tilbage i opklaringens tjeneste.

Som tidligere forklaret er selve grundreglerne til Hvidvinsspillet ganske simple, men disse grundregler er gennem tiderne blevet udvidet med en række, mere eller mindre, specificerede under-regler og begreber som gør spillet endnu mere fabelagtigt. Disse vil blive forklaret herunder:

Svindler-bong:

En svindler-bong uddeles når en af spillets deltagere "snyder". Dette kan ske ved:

A) En deltager kaster terningen således at den falder af spillepladen to gange i træk. Første gang terningen falder af pladen ses der gennem fingre, da det anses at det kan være rent og skært uheld. Når terningen falder af spillepladen bliver deltageren tildelt et omslag, men falder terningen altså af spillepladen igen skal der reageres promte med udråbet "SVINDLER-BONG, SVINDLER-BONG, SVINDLER-BONG...osv." af spillets øvrige detalgere.

Herefter drikkes en svindlerbong af synderen, og han bliver tildelt sit andet omslag. (denne type svindlerbong uddeles kun ved at terningen falder af pladen to gange i træk. Hvis man således slår terningen af spillepladen i sit andet omslag, får man blot et omslag. Herefter kan man selvfølgelig ende med at skulle ud i scenario A igen)

B) En svindlerbong uddeles også såfremt man slår det højest mulige antal points, dvs. 6+1, da dette lugter langt væk af at synderen ikke hengiver sig 100% til Hvidvinsspillets vilje. Dette skal naturligvis straffes, hvilket sker ved at de øvrige deltagere reagere som i A)

C) Det anses som værende snyd at, på nogen som helst måde, flytte på spilleplade eller terning efter slaget er slået, således at det opnåede slag ændres. Derudover anses det også som snyd at "føre" spillet således at man indflydelse på hvor terningen lander på spillepladen. Begge dele straffes med en svindlerbong i henhold til A) og B)

En svindlerbong doseres som værende en ½ regulær hvidvinsbong (1/3 L). Efter synderen har taget sin straf, skal vedkommende slå et omslag således a spillet kan fortsætte.

OBS!. Det hænder ofte at deltagere med vilje søger at blive straffet ved at bryde reglerne, og dermed opnå en svindlerbong. Dette er selvfølgelig ikke i Hvidvinsspillets ånd, og bør i yderste tilfælde medføre eksklusion fra igangværende spil! normalt bør forsøget på at straffe sig selv dog blot ignoreres og resultere i et omslag. (dette indebære et paradoks da man egentlig bør have en svindlerbong for at forsøge at snyde sig til en straf!)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar